Arkeolog

Jönköpings läns museum söker dig som är arkeolog med forskarkompetens och som har stor erfarenhet av att leda projekt. För dig finns nu en fantastisk möjlighet att vara med att förstärka kunskapsuppbyggnaden inom arkeologi och kulturmiljö.

Vi bedriver bland annat en omfattande uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnadsvård och konservering. Vår ambition är att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vi vill vara ett självklart stöd för det regionala kulturmiljöarbetet och samhällsplaneringen, där även forskning och allmänhet är naturliga mottagare av resultaten.

Vi är medlem i MARK - Museiarkeologiska branschorganisationen som omfattar ett 15-tal läns- och regionmuseer med ett utvecklat samarbete som omfattar drygt 100 arkeologer.

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats i centrala Jönköping med vackra utställningssalar som flödar av ljus och rymd och ett län fullt av sagolika smultronställen att upptäcka och uppleva.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att:

•Projektleda, handlägga och genomföra arkeologiärenden inom uppdragsverksamheten. Det innebär att delta i allt från projektplanering och anbudsskrivning till fältarbete och rapportering.
•Initiera, utveckla och driva forskningsprojekt och att utveckla nätverk och kontakter med universitet och högskolor.

Kvalifikationer

Utbildning:

• Doktorsexamen inom arkeologi.

• Utbildning inom projektledning är meriterande.

Erfarenhet:

• Flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att initiera och genomföra arkeologiska forskningsprojekt och av att arbeta med arkeologiska uppdrag i projektledande ställning.
• Goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med GIS.
• Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i Indesign, Photoshop samt inom något mät- och dokumentationssystem, till exempel Intrasis.

Kunskap/förmåga:

• För att trivas med uppgifterna är du en person som inspireras av möten med andra människor och känner dig bekväm med att presentera och representera verksamheten i olika sammanhang och du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt att tillgängliggöra kunskap till olika målgrupper.
• Uppgifterna innebär ansvar för budget och för att uppdragen blir professionellt utförda i enlighet med uppdragsgivarens ambition. Du är ansvarskännande, noggrann och har god organisationsförmåga. Du kan arbeta såväl självständigt som i team.
• Resor ingår i uppgifterna och kräver därför B-körkort.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare och på heltid, med start enligt överenskommelse. Anställningen inleds med en provanställning om sex månader.

Vi arbetar aktivt för ökad mångfald, delaktighet och tillgänglighet i verksamheten, i enlighet med vårt uppdrag och värderingar, och förutsätter att alla anställda bidrar i detta arbete.

Frågor

Vid frågor, är du välkommen att kontakta enhetschef, Mikael Nordström; tel. 036-30 18 39.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och önskar ej kontaktas av annonsförsäljare.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan till oss, senast den 18 februari. Ansökan skickas med e-post till: registrator@jkpglm.se. Personligt brev och CV bifogas i ansökan. Ange löneanspråk. Som referens anges ”ansökan arkeolog”.


Vill du arbeta på museet? Du är alltid välkommen att skicka in en intresseanmälan till registrator@jkpglm.se