Byggnadsantikvarie

Jönköpings läns museum söker dig som är byggnadsantikvarie och har erfarenhet att arbeta med byggnadsvård i en konsultroll och som kan vara med att förstärka vår kompetens inom byggnadsvård och kulturmiljö.

Vi bedriver bland annat en omfattande uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnadsvård och konservering. Vår ambition är att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet med kunskapsuppbyggnad i fokus. Vi vill vara ett självklart stöd för det regionala kulturmiljöarbetet och samhällsplaneringen, där även forskning och allmänhet är naturliga mottagare av resultaten.

Vi är medlem i BARK - en förening för organisationer som bedriver byggnadsantikvarisk verksamhet med regionalt museiuppdrag.

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats i centrala Jönköping med vackra utställningssalar som flödar av ljus och rymd och ett län fullt av sagolika smultronställen att upptäcka och uppleva.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att:
• Handlägga byggnadsantikvariska konsultprojekt självständigt eller i samarbete med övriga teamet, i enlighet med uppsatta mål.
• Delta i restaureringar och ombyggnader genom antikvarisk medverkan.
• Inventera och dokumentera länets kulturarv samt förmedla kunskap och upplevelser.

Kvalifikationer

Utbildning:

• Högskoleexamen med byggnadsantikvarisk inriktning.

Erfarenhet:

• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete i en konsultroll.

Kunskap/förmåga:

• God förmåga att planera, budgetera, rapportera, följa upp och utvärdera projekt.
• God kunskap och förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska för att tillgängliggöra kunskap till olika målgrupper.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• God förmåga att kunna arbeta såväl självständigt och i team.
• Det är meriterande om du har kunskap inom Indesign eller Photoshop.

För att trivas med uppgifterna är du en person som inspireras av möten med andra människor och känner dig bekväm med att presentera och representera verksamheten i olika sammanhang. Du är medveten om vilken kvalitet som efterfrågas och att uppdragen blir professionellt utförda i enlighet med uppdragsgivarens ambition.

Uppgifterna innebär resor i tjänsten och kräver B-körkort.

Anställningen

Anställningen är på heltid och är tidsbegränsad till och med 31 december 2018. Det finns goda möjligheter till förlängning.

Vi arbetar aktivt för ökad mångfald, delaktighet och tillgänglighet i verksamheten, i enlighet med vårt uppdrag och värderingar, och förutsätter att alla anställda bidrar i detta arbete.

Frågor

Vid frågor, är du välkommen att kontakta enhetschef, Mikael Nordström; tel. 036-30 18 39.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och önskar ej kontaktas av annonsför-säljare.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan till oss, senast den 18 februari. Ansökan skickas med e-post till: registrator@jkpglm.se. Personligt brev och CV bifogas i ansökan. Ange löneanspråk. Som referens anges "ansökan byggnadsantikvarie".


Vill du arbeta på museet? Du är alltid välkommen att skicka in en intresseanmälan till registrator@jkpglm.se