RUM 203: Från rot till barr

2 juni – 27 augusti
Ett lock flätat av trä.
Gran – bättre än du tror! Ja, det är för att granen är lite underskattad och missförstådd som denna utställning kom till. Granen är ett fantastiskt träd med enormt många användningsområden och egenskaper.

En del bortglömda, en del inte ens påkomna och en del för att man helt enkelt har fått för sig att det är andra träd som gäller. Inte nu längre. Nu blir det gran för hela slanten och visst blir det kanske lite nördigt ”granigt” men när 26 personer – bland annat slöjdare, konstnärer, företag och en kock – fått visa på de möjligheter som ryms inom 1,7 kubikmeter gran, motsvarande två fysiska granar, så finns det något åt alla. Vad sägs om salva mot brännsår gjort på granens kåda, grankrydda av finmalda och torkade granskott, kläder av viskos, korgar, stockbänk för att nämna något.

Utställningen vill visa på och synliggöra de resurser och möjligheter med trädslaget gran. Bra idé och en bra utställning producerad av Hemslöjden Kronoberg.

Program vid öppnandet 2 juni

Knut Östgård pratar om utställningen och Sara Thorn slöjdar en överraskning.
Välkommen hit och lär dig älska gran!

RUM 203

RUM 203 är ett samarbete mellan Jönköpings läns museum och Kultur & utveckling, Region Jönköpings län som drivs och oganiseras av en egen redaktion.

Kontaktperson: Liselotte Munther, e-post liselotte.munther@jkpglm.se telefon 036-30 18 29

Fri entré!