Föreläsning: Det talade ordet

och workshop – för dig som undervisar
En person som gestikulerar med händerna.
Meg Nömgård, verksamhetschef på Sagobygden, föreläser kring det talade ordet.
Undervisar du i grundskola, gymnasie eller på folkhögskola? Välkommen till en lärorik eftermiddag på Jönköpings läns museum.

Tisdagen den 17 oktober 2017 kl. 13.30–17 arrangerar vi en föreläsning och workshop med tema "det talade ordet". Du får konkreta tips på hur du kan vägleda din grupp av en expert på ämnet: Meg Nömgård som är verksamhetschef på Sagobygden och mycket skicklig föreläsare vid bland annat Linnéuniversitetet.

Anna Lindahl, projektledare på museet,  kommer berätta om en av museets stora satsningar. Hon tar gärna emot dina synpunkter.

Vi är även stolta över att presentera We Have a Dream, en fotoutställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter, som vill inspirera alla till att drömma och våga följa sina drömmar. Den har bland annat visats på Fotografiska i Stockholm.

Tala är guld – det muntliga berättandets kraft i skolan

Meg Nömgård, verksamhetschef för Sagobygden, berättar om det muntliga berättandets kraft i skolan, i mötet med flerspråkiga elever, ur integrationsperspektivet och hur det Småländska muntliga berättandet är en del av vårt internationella immateriella kulturarv. Sagobygdens arbete har uppmärksammats av FN-organet Unesco och Meg har fått Svenska Unescopriset 2016 för sitt arbete. Sagobygden har lång erfarenhet att arbeta pedagogiskt och erbjuder idag pedagogiska program för alla åldrar, fortbildningar samt universitetsutbildning.

Var delaktig med dina elever

Låt dina elever delta i ett av museets utvecklingsprojekt kring kulturarv. Många förknippar kulturarv med saker som hände för länge sedan. Hjälp oss modernisera och göra göra begreppet synligt.  Hur ser vi på dagens kulturarv och vad kan det vara? Projektledare Anna Lindahl berättar om projektet och förklarar hur ni kan vara med.

Utvecklingsledaren har ordet

Joanna Isaksson har under flera år arbetat med projekt som berör mänskliga rättigheter och utmanar rådande normer. Arbetet har spritt sig över landet. Kom och hör henne berätta om sina erfarenheter.

Utställningen We Have A Dream

Du får en kort introduktion till fotoutställningen. Det finns pedagogiskt material till så det är möjligt att komma hit på egen hand eller boka visning och workshop.

Anmälan

Anmäl dig senast torsdag 12 oktober till Josefine Ottosson via telefon 036-30 18 71 eller epost: josefine.ottosson@jkpglm.se

Utbildningen är gratis och vi bjuder på fika. Begränsat antal platser.