Wikipediakurs: Lär dig publicera

onsdag 19 april kl. 16.30
Vill du att Wikipedia ska bli bättre? Vi lär dig redigera samt skriva in nya artiklar på Wikipedia. Vårt syfte är att få fler kvinnor intresserade av att redigera på Wikipedia samt att få fler att skriva om kvinnor.

Bilden visar fotografen Calla Sundbeck intill en kamera på stativ..

Den berömda fotografen från Gränna, Calla Sundbeck (född 1867) arbetade bland annat som hovfotograf. Hon är en av många kvinnor som gjort avtryck i historien men som saknar plats i bland annat Wikipedia. Foto: okänd fotograf.

Som du kanske läst i medierna är det få kvinnor som nämns i historieböckerna. Det vill vi ändra på bland annat genom utställningen 100 år av glömska, där vi synliggör kvinnor i historien. Wikipedia är ett annat exempel på ett medie där kvinnor har låg medverkan, både vad det gäller innehåll och publicering. Ikväll ger vi dig chansen att hjälpa oss att synliggöra kvinnor även på Wikipedia. Kvällen är till för alla – men innehållet handlar om kvinnor.
Du väljer vilken kvinna du vill berätta om. Vi lär dig hur det går till att redigera samt skriva in nya artiklar på Wikipedia. Ta även med dig din dator eller låna en av oss. Vi har trådlös uppkoppling.

Anmäl dig nu

Vi bjuder på både kurs och fika men vi behöver veta att du kommer senast en dag i förväg.
Anmäl dig till Conchi Gonzalez conchi.gonzalez@jkpglm.se ange namn och kontaktuppgifter, samt datum för kurstillfället och om du vill låna dator.

Kontaktperson: Conchi Gonzalez, fotograf vid Jönköpings läns museum

ons 19 apr 2017 16:30 - ons 19 apr 2017 20:30

Plats: Jönköpings läns museum
Inträde: Gratis