Dans- och livemusikföreställning

lördag 18 november kl. 13
Dans- och livemusikföreställning med trion Janek, Costa och Nilsson. Klaus Janek; kontrabas med effekter, William “Biwa” Costa; sinustoner, fältinspelningar, objekt och Stina Nisson; dans och rörelse.

En person håller ut sina armar.

Stina Nilsson. Foto Fredrik Arvidsson, Tipptopp foto.

Den elektroakustiska duon bestående av Klaus Janek och William ”Bilwa” Costa bygger en kompositorisk dialog där de närmar sig det skapade ljudet från både bildkonstens och musikens perspektiv, teoretiskt och praktiskt. Deras palett består av sinustoner, kontrabas (akustisk och med effektpedaler), uppmickade objekt, rundgång, elektroniska ljud och inspelningar av ljud i omgivningen.

I denna föreställning arbetar de tillsammans med Jönköpings-dansaren Stina Nilsson som med sin bakgrund i den moderna dansens olika improvisationstekniker baserar sitt skapande på närvaron i stunden, där det som uppstår bortom intellektets förmåga får samsas med det medvetna valet i skapandeprocessen.

Två personer.

William “Biwa” Costa och Klaus Janek.

De tre konstnärerna möttes i Berlin 2011 där de sedan dess arbetat tillsammans i olika konstellationer som en del av Berlins alternativa dans/musikimprovisationsscen.

Då Stina numera är baserad i Jönköping fick hon möjlighet att bjuda hit sina kolleger och ge en unik möjlighet för stadens publik att möta ett konstnärligt uttryck och en typ av samarbete som är något utöver det som vanligtvis visas på Jönköpings scener.

Genom att i skapandet varva upprepning, varaktighet och abstraktion förlorar tiden sin fysiska mätbarhet. Trion bygger upp och bryter ner förväntningar; skapar utrymme för publiken att ta till sig, ifrågasätta, förstå, och relatera till egna känslomässiga minnen och erfarenheter.

lör 18 nov 2017 13:00 - lör 18 nov 2017 14:00

Plats: Jönköpings läns museum
Inträde: Fri entré