Februarilov med museet

10–18 februari
Ett drakhuvud och hjärtan vikta i papper.
Tillbringa delar av februarilovet här på museet. Vissa aktiviteter kan du göra själv medan andra aktiviteter gör du tillsammans med vår pedagog.

Alltid öppna aktiviteter

Besök vår öppna verkstad och skapa på egen hand. Eller varför inte klä ut dig i sagogarderoben? Den är alltid öppen under ordinarie öppettider. Du kan också välja en eller flera av våra olika rundor för att uppleva utställningarna här på museet, exempelvis På upptäcktsfärd i museet, Följa John och Vintermysteriet.

Spela gärna sällskapsspel i vår verkstad, exempelvis Jönköpingsspelet där du lär dig mer om Jönköpings historia. Spelen lånar du vid informationsdisken.

Tidsbestämda aktiviteter

Minifredag  fredag 16:e kl. 11

Minifredag innebär allt från trollvandring och sagoläsning till att titta på ett konstverk och sedan skapa själv. Innehållet varierar från fredag till fredag. Museets pedagog handleder cirka en kvart, därefter stannar ni så länge ni vill. Minifredag är främst riktad till små barn i sällskap av vuxna.

Familjevisningar (barn med vuxen)

Upptäck våra utställningar med vår pedagog och avsluta med att skapa i vår verkstad. Familjevisningar har ingen åldersgräns, den är till för stora och små som vill gå tillsammans. Under lovet kan ni gå på två olika utställningar; På Spaning & John Bauer. Familjevisningen är till för alla barn i sällskap med vuxen.

Familjevisning: John Bauer tisdag 13:e och fredag 16:e kl. 11–12

Kom på en spännande familjevisning i John Bauers förtrollande värld och skapa sedan tillsammans i vår. Vi skapar i lera i vår öppna verkstad. Ingen föranmälan och fri entré.

Familjevisning: Alla hjärtans dag vandring onsdag 14:e kl. 11–12

Kom på en spännande familjevisning på hela museet och skapa sedan tillsammans i tryckteknik i vår öppna verkstad. Ingen föranmälan och fri entré.

Familjevisning: På spaning torsdag 15:e kl. 11–12

Kom på en spännande familjevisning mitt i vår rika konstsamling och skapa sedan tillsammans i papier maché i vår öppna verkstad. Ingen föranmälan och fri entré.

Drop-in skapande ledd av pedagog
tisdag 13:e och fredag 16:e kl. 13–15

Kom och skapa i lera i vår öppna verkstad.

Onsdag 14:e kl. 13–15

Kom och skapa i tryckteknik på tyg och papper i vår öppna verkstad. Ta med egen t-shirt om du vill trycka på plagg.

Torsdag 15:e kl. 13–15

Kom och skapa i papier mache´ i vår öppna verkstad.

Småfolkets Söndag söndag 18:e kl. 13

Barnmusikal: Diktatorn - när man får bestämma allt
Förköp: kulturbiljetter.se Eventuella återstående biljetter säljs på plats.
Biljettpris: 50:- per person