Hitta till museet

I centrala Jönköping – på Öster
Byggnad med terrakottafärgad husvägg och sågtandat svart tak.
Museets fasad mot väster.
Vi finns på adressen Dag Hammarsköljds plats 2 precis bredvid Museirondellen. Det är lätt att ta sig hit. Du kan gå, cykla, åka buss, bil eller tåg. Ett av de smidigaste sätten att ta sig hit är med buss eftersom de flesta bussar stannar alldeles utanför museet. Busshållplatsen heter Stadbiblioteket.

Kommer du med bil finns det ett parkeringshus cirka 20 meter västerut och ett annat cirka 100 meter österut. Från tågstationen tar det cirka 5–10 minuter att gå eller 2 minuter med någon av alla stadsbussar som förbinder Juneporten, som finns intill stationen, med museet. Från båthamnen tar det cirka 5 minuter att promenera till museet.

GPS koordinater 57.780237, 14.175754

Bussar och hållplatser

De flesta stadsbussar och många länsbussar har hållplatser i två riktningar på Slottsgatan utanför museet. Hållplatsen med färdriktning österut  är placerad cirka 15 meter från museets sidoentré. Hållplatsen med färdriktning västerut är placerad cirka 35 meter från museets sidoentré. De båda hållplatserna har namnet Stadsbiblioteket (Stadsbiblioteket är granne med museet). 

Flera bussföretag har omfattande linjetrafik till och/eller via Jönköping. De stannar vanligtvis vid Jönköpings resecentrum inom 1000 meter från museet.

Parkering för handikapp, bil och buss

Avståndet mellan museet och de tre intilliggande parkeringshusen är mindre än 200 meter. Inom samma avstånd finns dessutom Östra torget som har gott om parkeringsplatser. Det finns även parkeringsplatser på Museigatan utanför museibyggnaden. En av dem är handikapparkering (mindre än 100 meter från museets entré). Bussar parkerar på speciella bussparkeringsplatser på Östra torget.


Hitta hit med Googles karta

Karta med Jönköpings läns museums byggnad.

Se kartbilden i större format (Google) >

Karta med Jönköpings läns museums byggnad.

Klicka på kartan så öppnas den i ett större format >

Fotografering tilllåten

Det är tillåtet att fotografera och filma i museets utställningssalar. Tillståndet gäller privatpersoner och då enbart för eget bruk. Ett villkor är att fotograferingen sker utan bildstativ. Reglerna gäller om inget annat anges i utställningssalen. För all övrig fotografering/filmning gäller museets fastslagna taxa. Ej avtalad fotografering med vinstsyfte är förbjuden.